içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Başarısızlık istifa getirmeli mi!

Paris’te sona eren 2024 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’nin sadece 8 madalya ile tarihinin en başarısız sonuçlarını elde etmesi spor çevrelerinde de büyük tepkiye neden oldu.

Başarısızlık istifa getirmeli mi!

Tüm Spor İşletmeleri İşveren Sendikası (TSİİS) Başkanı Nihat Güler, her türlü imkan, altyapı ve desteğe rağmen ortaya çıkan bu tablodan sorumlu bürokrat ve yöneticilerinin istifa etmesi gerektiğini savundu.  

Başkan Güler yaptığı değerlendirmede, “Sonuçlara bakıldığında Olimpiyatların ülkemiz açısından kötü geçtiğini anlamak için spor uzmanı olmaya gerek yok. Paris 2024’te alınan başarısız sonuçları bu millet ve bu ülke haketmiyor!
Ülkemizde sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız varken..
En ufak uluslararası başarıda telefonla arıyor ve sporcuları motive ediyorken..
Sağlam bir ödül yönetmeliğimiz mevcutken..
Yerel yönetimler de spora destek veriyorken..
Gelecek vaat eden sporcuların hazırlanması için kuluçka merkezi görevi gören TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi) faaliyette iken..
Geçmiş olimpiyatlarda derece alan sporcular devlet sporcusu ünvanı ile ya da müşavir olarak bakanlıklarda görevlendiriliyorken..
Spor bürokrasisi, olimpik branşlarda başarı göstermiş veya federasyonlarda görev almış sporcu ve yöneticilerden oluşuyorken!.
Spor Bakan Yardımcısı olimpiyat dereceli eski bir sporcuyken!
Türkiye Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdenay Uluslararası Olimpiyat Komitesinde önemli bir isimken!..
Daha önce Güreş Federasyon Başkanlığı yapmış tecrübeli bir bakan görevdeyken!.
Ülkemizin en ücra köşesinde bile spora ulaşmak kolayken!.  
Yeterli derecede genç ve enerjik bir nüfusa ülkemiz sahipken..
Bu kadar imkan, olanak ve koşullara rağmen Olimpiyatlarda bir altın alamıyor, 64. oluyorsak artık birilerinin istifa etme zamanı gelmiştir!” dedi.

Başta Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) olmak üzere spor bürokrasisindeki tüm üst düzey yöneticilerin, daire başkanlarının ve Paris 2024’te başarısız olan federasyon başkanlarının bu tablodan sorumlu olduğunu vurgulayan Güler, “Ülkemizde başarının ödüllendirilmesine alıştık ama başarısızlığın cezalandırılması konusunda henüz mesafe kat edemedik!” diye konuştu.

Tarih: 12-08-2024

FACEBOOK YORUM
Yorum