içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Neden İSTİFA HAKKI OLMAKSIZN 15 Yıl Mecburi Hizmet.

1982 Anayasasında, eşitlik ilkesi; 10. madde şöyle demektedir: "Herkes, dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.” Denilmesine rağmen;

1.   Adalet Bakanlığı gardiyan yetiştirmek için personel alıyor. Mecburi hizmeti her eğitim yılı için 2 yıl uyguluyor.

2.  İç İşleri Bakanlığı polis ve komiser yetiştirmek üzere Polis adayı alıyor. 2 yıl eğitim için Mecburi hizmeti  6 yıl uyguluyor.

3.  Milli Savunma Bakanlığı subay ve astsubay yetiştirmek üzere aday alıyor.

     a. Subay adaylarına en az 1 hazırlık + 4 yıl eğitim verdiği halde 15 yıl istifa hakkı olmaksızın mecburi hizmet uyguluyor.

    b.  Astsubay adaylarına 2 yıl eğitim verdiği halde onlara da 15 yıl istifa hakkı olmaksızın mecburi hizmet uygulamaktadır.

    c.  Bir subay yetiştirmek için TSK.leri; astsubayı yetiştirmek için harcadığı sürenin en aşağı iki katı yıl ve maliyet getirmektedir. Ama her ikisine de 15 YIL İSFA HAKKI olmaksızın mecburi hizmet uygulanmaktadır.  

    d.  Bu Tsk.leri içindeki bariz bir mecburi hizmet adaletsizliğidir. Hatta 15 yıl istifa edemediği için milletvekilli ve belediye başkanlığına aday olmadığı gibi kendi imkanları ile aldığı eğitim dalında bir kuruma istifa ederek geçme imkanları ortadan kaldırılması anayasaya aykırıdır.

    e. Tsk.lerinde görevli subay ve daha çok astsubaylar bu konuda rahatsızdır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum