içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

1071 Malazgirt Zaferi, Türklerin Anadolu’ya ilk değil, son girişidir.

Anadolu'ya ilk olarak Hun, Sabir, Hazar gibi Türk kavimleri akın yapmış olsa da bu akınlar genelde askerî amaçlı olmuştur. Ancak 9. ve 10. yüzyılda Karadeniz'in kuzeyinden Balkanlar'a gelen Kıpçak, Peçenek, Uz adlı Türk kavimleri Anadolu'ya Bizans eliyle geçirilmiş ve yerleştirilmiştir.

Türk tarihi ve Dünya tarihi konusunda son günlerde bize anlatılan veya bana göre, Batılı ülkelerin çıkarları doğrultusunda dayatılan tarih mi doğru yoksa bir çok konuda olduğu gibi gerçekler çok daha farklı mı.?

Bu konuda çalışma yapmak isteyenlere gerekli destek yapılmadığı gibi engellendiğini duyuyoruz. Tabii ki ciddi çalışan zorlukları aşarak kral çıplak diyen bilim insanları da var.

Bunlardan en önemlisi Doktor Akif Poroy’un araştırmaları ön plana çıkıyor. Kendisine Türk Milleti olarak minnattarız.  Çoğalmaları temennisiyle..

Hakkari’den İstanbul’a Aydından Sinop’a  kadar Anadolu’nun dört bir yanında bulunan kaya yazıları, damgalar, yazıtlar, anıtlar ve dikilitaşlar ışığında, Türklerin Anadolu’da en az 10 bin yıldır yerleşik olduğunu ispatlıyor.

Yıllardır Aydın Madran, Gökbel,  Beşparmak dağlarındaki ön Türklere ait kaya resimlerini koruma altına alınması için mücadele ediliyor. O Damgalar Türklüğün Anadolu’daki Mühürleri bunların ortaya çıkarılıp yayınlanmasını istemiyorlar.

Prof Poroy Türklerin 10 bin yıldır Anadoluda olduğunu yazdığı araştırmasında: “Buluntulara, DNA ve karbon testlerine göre Türkler 10 bin yıldır Anadolu’da. Ön-Türkler milattan önce 8000’lerden itibaren, iklim şartları ve kuraklık nedeniyle dalgalar halinde Orta Asya’dan Anadolu’ya, oradan da Avrupa’ya göç etmeye başladılar. Sümerler, Truvalılar ve Etrüskler Ön-Türklerdir. Hatta Bizans da ilk dönemlerinde Türkçe konuşuyordu.” İfade ediyor.

Mısır Yunan Avrupa Medeniyetini tarihini bize dayatırlar bizim Orta Asyadaki yaşantımız Avrupa kuruduğumuz Hun İmparatorlukları, Hindistanda, İran’da kurduğumuz devletler ve Ön-Türk uygarlığı okullarda öğretilmiyor.

Nicin mi ? Çok Basit Türkler Anadolu’nun işgalcileri sonradan gelip yerleştiler yalanına inandırmak istemeleri.

Çünkü Anadolu’daki Türk İzleri Damgaları,  Batı’nın Türkleri Anadolu’dan sürüp Asya’ya geri gönderme ideasına uymadığı için, bugüne kadar hep sümen altı edildi ve Ön-Türkler Atatürk’ün ölümünün hemen ardından okul kitaplarından çıkarıldı.

Bu bir iddia değil belgeli ve dayanakli, Türklerin Anadolu’ya ilk girişi Hıristiyan tarihçilerin ve Tanzimatın frenkleşmeci tarihçilerinin iddia ettiği gibi 1071 Malazgirt Zaferi ile olmamıştır. 1071 Türklerin Anadolu’ya ilk değil son girişiydi.

Konya-Çumra Çatalhöyük kazılarında "OĞUZ BOYUNUN YAZIR BOYU DAMGASI

Konya-Çumra Çatalhöyük kazılarında "OĞUZ BOYUNUN YAZIR BOYU DAMGASI" evin duvarına resimlenmiş Pars hayvanının üzerine de renkli olarak resimlenmiştir. Bu resim en az 10 000 yıllıktır.

KANIT: İstanbul Beşiktaş kazılarında içinde 124 iskelet olan 69 adet kurgan-mezar bulundu. Kurganlar yapım biçimleriyle Türk mezarlarıdır. Bu iskeletleri, bilgeler edindikleri arkeogenetik bilgilerle günümüzden 5500 yıl önceye tarihlediler, incelemeleri devam ediyor. Ayrıca, yeni bir bilgi vereyim devam eden bu kazılarda 6000 bin yıllık pişmiş topraktan yapılmış üstü Türk kültür izleri bezemeli ana ve çocuk figürini bulunmuştur.

Ekteki fotoğraflarda konu açık biçimde görülmektedir.

Türkiye’de, çoğu son yıllarda ünlü Ön-Tükçe araştırmacısı Kazım Mirşan tarafından okunan birçok yazılı kaya bulundu. Bulunan Ön-Türk damgası ve kaya resimleri, Orta Asya’daki ve Avrupa’da bulunanlarla aynı. Ancak bu bilgiler hala resmi olarak kitaplara geçmiyor. Anadolu’da bulunan Ön-Türkçe yazılar okunamayan eski bir Grekçe olarak geçiştiriliyor. Ünlü Fransız Türkolog Jean Paul Roux da, Anadolu’daki Türk varlığını milattan önceki yüzyıllara kadar götürmenin mümkün olduğu görüşünü savunur.”

Batı’nın bildiği ve korktuğu bir gerçekte, “Roma’nın atası sayılan ve küllerinden kurulduğu medeniyet olan Etrüskler de Türktür. Etrüsk yazıtları ilk olarak 70’lerde Kazım Mirşan tarafından okunmuştu. İskandinavya dahil tüm Avrupa’da 5 binden fazla Ön-Türkçe yazıt bulundu şimdiye kadar. Ön-Türklerin, Orta Avrupa’ya göç güzergahlarında bırakmış oldukları izlerin en önemlisi de tamga (damga) yazıtlarıdır. Ön-Türkler tarafından runik alfabeye geçiş öncesinde kullanılan tamga yazısı bugün Avrupa’nın birçok bölgesinde tespit edilmiş durumda.”

Türkiye yerleşiminin bin yıllardır Türklerin yurdu olduğunu kanıtlayacak milyonlarca belge bilgi var. Bize sahte ve yalan tarihi dayatanlar şimdi siz düşünün!

1071 Malazgirt zaferi ile 26 Ağustos Büyük Taarruz,Türkün Anadoluda var olma savaşlarını veren Sultan Alpaslan ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e sonsuz şükramlarımızla...

VT

YAZARIN DİĞER YAZILARI
FACEBOOK YORUM
Yorum